Vælg en side

Festivalguide for madprofessionelle og restauratører

15. august, 2025Branchen // Fødevarer

Copenhagen Cooking - 15.-24. august

Når Copenhagen Cooking slår dørene op til deres festivalplads i Kødbyen, fyldes scenerne op med indslag om grønt, økologi og debatter om oksekød. Udover de mange sceneindslag og workshops, bakker branchen op med en masse langbordsmiddage og events, der foregår i hele byen. I kan finde hele programmet her.

Debatter om oksekødets fremtid

Kom med når Copenhagen Cooking I samarbejde med Kvægafgiftsfonden inviterer til to debatter om kvæg og oksekødets fremtid i vores køkkener. I den ene debat  kan du blive klogere på, hvordan Herlev og Gentofte Hospital har lavet en kvægstrategi, når vi taler om, at valget af oksekød på menuen kan handle om mere end klima.  Du kan også komme til en samtale om, hvilken rolle kvæget skal spille i fremtidens fødevaresystem, og om den skal hjælpe med fremtiden biodivsersitetskrise eller om de negative konsekvenser vægter højest.

Lørdag kl. 15 - Oksekød med omtanke - Når mad handler om mere end klima

Mandag kl. 15 - Kvæg i klemme - Kan vi spise os til et grønt landskab?

Grøn inspiration med avlere på scenen

Få inspiration til, hvordan du kan lave smagfuld grøn mad og hør fra avlerne selv, hvordan råvarerne bliver til. Kokke og avlere er blevet sat sammen for at formidle, hvordan vi kan løfte grøntsagerne og gøre dem smagfulde alt imens dem, der producerer dem, kan fortælle om rejsen fra jord til bord.

Fredag kl. 15 - Når snakken falder på løg med Adam Aamann & Jens Kjeldahl

Søndag kl. 14 - Urteinspiration til hverdagens grønne køkken med Umut Sakarya & Økologihaven

Søndag kl. 15 - Fra jord til tallerken med med My og Mikkel Maarbjerg

Mandag kl. 13 - Grønt med power med Claus Meyer & Axel Månsson

Live podcast om fremtidens mad

I denne talk inviterer podcasten Fremtidens Mad til en samtale med en af landets førende forskere i genteknologi og fødevareinnovation – om mulighederne, perspektiverne og dilemmaerne, når næste generation af fødevarer bliver til. For hvor langt er vi villige til at gå i jagten på bæredygtighed, smag og bekvemmelighed? Hvor meget må vi justere og designe vores mad, før det føles som manipulation? Og hvilke etiske overvejelser følger med?

Lørdag kl. 10 - Fermentering og genteknologi: Smart mad eller skræmmende fremtid?

billede af grøn vegetarisk mad

Med økologien i centrum

I forbindelse med Organic Summit flytter to af samtalerne ud fra konferencen og ind på festivalpladsen. Her tager vi en status på, hvor langt vi er med økologien fra mark til Michelin, hvor bl.a. trendforsker Julia Lahme, Christian Puglisi og Rasmus Prehn kommer på scenen. Du kan også høre om økologiens styrke i en verden i krise, når vi inviterer en landmand fra Ukraine og lederen af Organic Farmer Learning Centre i Uganda på scenen i samtale med CEO’en for Slow Food.

Søndag kl. 12 - Vi tager en status på økologien

Mandag kl. 17.30 - En samtale om økologiens styrke i en verden i krise

Food Festival på Tangkrogen - 5.-8. september

Food Festival sørger for at der både events for branchen og plads til masser af hygge med familien. Her inviterer de bl.a. på Branchefredag, der åbner pladsen for alle der arbejder med mad og fødevarer til en dag fyldt med inspiration og netværk. Ellers inviterer de til ko-klapning og familiehygge i Kål og Ko-området og til oplæg om planterige fødevarer i Planteriget. Dyk ned i hele programmet her.

Grønt, der mætter

Kom til en dag, der er lavet til jer, der arbejder med mad til mange, og som gerne vil have inspiration til, hvordan man kan lave grøn mad, der mætter. Tag del i inspirerende skuekøkkener med andre, der laver mad til daglig, en debat om fremtidens frugt- og grøntproduktion i Danmark og et oplæg med kvinden bag KÅLhydrater, Anette Sams. 

Det er gratis at deltage og man har adgang til Food Festival resten af dagen. Det kræver blot at man tilmelder sig her.

Fredag d. 5. september kl. 8.30-14.00.

Planter og Business

Alle taler om flere grøntsager, mere korn og flere bælgfrugter i køkkenerne. Men hvordan får man det faktisk til at ske - og får en forretning ud af det? Planter og business på menuen sætter fokus på, hvad vi kan lære af spisesteder, der arbejder med det grønne - og kan vi tage lidt med hjem og bruge i egen forretning? 

Søndag d. 7 september kl. 9.30-11.30 inviterer Food Festival restauratører og spisesteder til et morgenmøde med smag, snak, business og erfaringsudveksling om, hvordan vi arbejder med det grønne i vores køkkener.

Det er gratis at deltage i arrangementet og du får efterfølgende adgang til festivalpladsen. Man skal tilmelde sig her.

Se hele festivalprogrammet her: ÅRETS PROGRAM

Vil du vide mere om

vores arbejde?