Vælg en side

Hvis du har rentefri coronalån, så skal du snart betale tilbage

12. januar, 2022Blog

 

Der er i alt tilbudt 10 rentefri coronalån i 2020 og 2021 og 6 af lånene skal betales tilbage i 2022. Især den 1. april er en vigtig dato, her skal tre momslån (momslån 1, 2 og 3) samt A-skattelån 2 betales tilbage. Dette sker kort tid efter, at der falder en frist for den ordinære indberetning og betaling af moms den 1. marts.

For at komme de aktuelle udfordringer med likviditet i møde tilbydes der en udvidet betalingsordning, der løber over 24 måneder fremfor 12, som er det sædvanlige.

Den udvidede betalingsordning på 24 måneder kan oprettes fra den 15. marts til den 15. april. Den oprettes på Skattekontoen under Betalingsordning i TastSelv Erhverv.

Et vigtigt kriterie handler om, at din virksomhed ikke må have skattekontogæld, som er under inddrivelse hos Gældsstyrelsen. Har du det, skal du betale gælden, før du kan oprette betalingsordningen.

Et andet vigtigt kriterie er, at man ikke må have andre betalingsordninger på Skattekontoen. Hvis din virksomhed har en eksisterende betalingsordning, der strækker sig længere end 1. april 2022, skal denne betalingsordning indfries, før der kan oprettes en udvidet betalingsordning.

Har din virksomhed et coronalån, skal I være ekstra opmærksomme på fristerne for at indberette fx moms, A-skat eller punktafgifter til tiden. Ellers risikerer I at få en foreløbig fastsættelse af Skattestyrelsen, og dermed ikke længere opfylde betingelserne for lånet. Herefter skal lånet straks tilbagebetales.

På skat.dk/corona kan du også se både frister for tilbagebetaling af coronalån samt frister for ordinær indberetning, udskudte frister mv. 

Alle kriterier for at kunne oprette en betalingsordning:

  • Du må ikke have skattekontogæld, der er til inddrivelse.
  • Betalingsordningen kan ikke omfatte toldfordringer.
  • Du skal have overholdt eventuelle andre betalingsordninger på Skattekontoen inden for den sidste måned.
  • Din gæld skal være på mindst 800 kr.
  • Betalingsordningen skal starte senest 30 dage efter, den er oprettet.
  • Du kan kun have en betalingsordning ad gangen.
  • Du kan ikke ændre din afgiftsperiode, når du opretter en betalingsordning.

Læs mere om betalingsordning og betaling på skat.dk/betalingsordning

Læs hele brevet fra Skattestyrelsen HER

Vil du vide mere om

vores arbejde?