Vælg en side

Indsats i fødevarevirksomheder mod rotter

Branchen // Fødevarer

Ingen virksomheder bryder sig om at få besøg af rotter. Det er især sårbart for dem, der arbejder med fødevarer, hvor besøg af skadedyr kan få store økonomiske konsekvenser.

Ofte er det billigere at forebygge besøg af skadedyr, og der findes heldigvis gode og nemme måder at forebygge rotter. Dem sender vi til jer i den vedhæftede folder. Her kan du se, hvad du skal holde øje med, og hvad du kan gøre.

 

Gratis hjælp til rottebekæmpelse

Når du arbejder med fødevarer i København, har du pligt til at melde det til Københavns Kommunes Skadedyrsenhed, hvis du ser en rotte eller tegn på, at de har været på besøg. Er du i tvivl om, om det er rotter eller mus, skal du fortsat kontakte os. Heldigvis er det GRATIS at få hjælp til at bekæmpe rotterne.

Her kan du melde, at du har set en rotte

 

Sådan undgår du rotter

Download hæfte med konkrete råd til, hvordan du kan forebygge rotter i din virksomhed – og hvad du gør, hvis de alligevel dukker op.

 

VÆRD AT VIDE

  • Når du har udeservering, er det dit ansvar at holde rent på hele det område, hvor du betjener kunder. Ved lukketid skal du fjerne alt affald – også selv om det ikke kommer fra din café eller restaurant.
  • Fødevarevirksomheder skal være effektivt sikret, så der ikke kommer skadedyr ind.
  • Der kan være rotter i kloakken, så sæt altid afløbsristen på og gør den fast efter rengøring.
  • Hvis private stikledninger og lignende er defekte, vil Skadedyrsenheden kontakte grundejer for at få udbedret fejlene og forhindre rotter i at få adgang.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.