Vælg en side

Sommeren kommer – få styr på ansættelse af unge under 18 år

26. april, 2024Branchen // Jura

Sommeren står for døren, og det betyder fuld fart på sæsonarbejde. Det betyder også, at mange unge mennesker skal ud og tjene penge i vores branche, også dem under 18.

I vores branche er de en værdifuld arbejdskraft som kan tænkes ind i mange sammenhænge i flere dele af branchen. I restauranter kan de blandt andet forestå den udendørs servering om eftermiddagen og tidlig aften plus weekend. De kan rydde af, dække op, folde servietter, pudse glas og meget mere. I køkkenet kan de for eksempel vaske salat og skære grønt, gøre tørvarelager rent og lave let forefaldende arbejde. Men der er flere ting, du som arbejdsgiver skal være opmærksom på, når du ansætter unge mennesker. Vidste du for eksempel at lønnen skal aftales individuelt, hvis der ikke er overenskomst?

Alt dette og meget mere kan du blive klogere på i denne DRC-folder om emnet:

Samtidig skal I være opmærksomme på, at Arbejdstilsynet, også i sommermånederne, har særligt fokus på unges arbejdsmiljø, når de besøger landets arbejdspladser. Arbejdstilsynet gennemfører i juni, juli og august en sommerjobindsats, som foregår inden for de brancher, hvor der typisk beskæftiges mange unge. Det gælder fx arbejde i butikker, samt køkken- og serveringsarbejde i restauranter, grillbarer, caféer mv.

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte DRC.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.