Vælg en side

Styrk dit team med en praktikant fra Frankrig

16. februar, 2024Branchen

Det franske handelskammer i Danmark tilbyder praktikanter med fokus på at træne deres engelske færdigheder. Hos DRC ønsker vi at dele denne mulighed med jer. Den kan give jer et unikt indblik i den franske kultur og samtidig styrke jeres team med en engageret praktikant.

ERASMUS PLUS Envol Pro er et samarbejdsinitiativ mellem det danske-franske handelskammer og Paris Charles de Gaulle Alliance. Formålet er at støtte jobansøgere i deres søgen efter hurtig beskæftigelse ved at give dem erfaring i udlandet og styrke deres engelsk.

Programmet tilbyder kandidater, der spænder fra ledere til tjenere og kan tilpasses alle sektorer og kandidater med et tilstrækkeligt niveau af engelsk til professionel brug.

Handelskammerets roller bistår med at definere kandidaternes profiler, uddanner dem ved ankomsten til København og fungerer som bindeled mellem virksomheden og praktikanterne.

Sådan skal du gøre:

  • I skal identificere et område/særlige opgaver, hvor de kunne bruge hjælp fra en praktikant i et forløb på 3 måneder (evt akkompagneret af en kort jobbeskrivelse)
  • De finder en matchende profil blandt kandidaterne i Frankrig og sender jer et CV. Praktikanterne kommer især til Danmark for at træne deres engelsk, men har allerede et fint niveau til at stå for salg og servering.
  • I møder kandidaten ved et virtuelt møde (sammen med Handelskammeret og partnerorganisationen i Paris) for at sikre et godt match og for at tale lidt om de specifikke opgaver samt eventuelle spørgsmål
  • Kandidaten ankommer til Danmark og har én dags interkulturel undervisning samt introduktion til den danske arbejdskultur hos os i Handelskammeret. NB! Handelskammeret står desuden for al forsikring og har en lejlighed i Skovlunde, hvor praktikanten bor under forløbet.
  • Kandidaten ankommer på den aftalte startdato (evt. i april og alternativt har vi to ledige pladser fra start juli). Her bliver praktikanten introduceret til virksomheden og igangsættes med relevante arbejdsopgaver. Handelskammeret deltager en lille times tid den første dag.
  • Praktikanten arbejder 37 timer om ugen. Hvis det er muligt, sætter vi stor pris på, at der er lidt skiftende arbejdsopgaver (fx servering samt en smule back-office). Der er eventuelt fin lejlighed for at trække på praktikantens franske baggrund ift. viden om produkter mm.
  • Handelskammeret følger løbende op med både jer og praktikanten. Vi anbefaler ligeledes løbende korte status-møder mellem virksomheden og praktikanten.
  • Til slut udfyldes en kort evaluering.

Læs mere og kontakt handelskammeret her:

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.