Vælg en side

Vejledning om chikane og krænkende adfærd på arbejdspladsen

12. oktober, 2020Bæredygtighed

 

Siden tv-vært Sofie Linde i august satte spot på store udfordringer med sexisme i mediebranchen, er opmærksomheden vokset og har bredt sig i erhvervslivet.

DRC arbejder proaktivt for at fremme en restaurationsbranche fri for chikane og krænkende adfærd. Det gør vi i tæt samarbejde med branchen og andre relevante aktører for at forbedre vilkårene for medarbejdere og gæster. Det er en del af DRC’s arbejde med samfundsansvar og forpligtelsen til at respektere menneskerettighederne.

Som arbejdsgiver skal man være opmærksom på, at man har et grundlæggende juridisk ansvar over for medarbejderne. Derudover har man et samfundsansvar for at forebygge chikane og krænkende adfærd blandt både medarbejdere og gæster.

Læs DRC's vejledning her og få et overblik over din virksomheds juridiske ansvar i forhold til at sikre et chikanefrit miljø på arbejdspladsen. Her finder du ligeledes DRC's vejledning til at forebygge chikane og krænkende adfærd.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.