FÅ SVAR PÅ SPØRGSMÅL VEDR. CORONAVIRUS

Her finder du et overblik over kompensationsordninger, vejledninger, nyttige links samt Q&A med svar på brancherelaterede spørgsmål vedrørende ansatte og håndtering af coronavirus. DRC giver ligeledes svar på en række praktiske og juridiske spørgsmål, der typisk opstår ude i virksomhederne. Siden opdateres løbende jf. myndighedernes anvisninger og vi opfordrer derfor til, at du som restauratør holder dig orienteret her på siden og i de nyhedsbreve, som vi i DRC løbende sender ud.

Du kan kontakte DRCs rådgivere direkte på 33 25 10 11. Myndighedernes fælles hotline er telefon 70 20 02 33.

Følg situationen og myndighedernes udmeldinger på www.coronasmitte.dk.

NYE RETNINGSLINJER FOR INDEN- OG UDENDØRSSERVERING

Fra den 21. april er der åbent for inden- og udendørsservering. Hold dig opdateret på retningslinjer og skiltning hér. 

CORONAPAS OG GÆSTER

Fra den 21. april er der krav om fremvisning af coronapas ved indendørsservering. Læs mere om håndteringen her.

MEDARBEJDERE OG CORONA

Få svar på de typisk stillede spørgsmål vedr. håndteringen af coronavirus i forhold til medarbejdere og ansættelsesretlige spørgsmål her.

VEJLEDNING TIL AFTALE OM LØNKOMPENSATION

Vejledning til aftale om lønkompensation for lønmodtagere på det private arbejdsmarked. DRC opdaterer løbende, når de ubesvarede spørgsmål bliver afklaret.

KOMPENSATION FOR FASTE OMKOSTNINGER

Du kan søge om kompensation for en andel af dine faste omkostninger i perioderne 9. december 2020 til 28. februar 2021 og 1. marts til 30. juni 2021 , hvis din virksomhed har været berørt af restriktioner. 

KOMPENSATION FOR FASTE OMKOSTNINGER OP TIL 150.000 KR/MD (LIGHT ORDNING)

Søg kompensation for op til 50 % af dine faste omkostninger i perioden 21. august 2020 til 30. april 2021 (Faste omkostninger light).

KOMPENSATION TIL SELVSTÆNDIGE

Hjælpepakken for omsætningstab til selvstændige, som vi kender fra første nedlukning i foråret, er genindført i forbindelse med den nationale nedlukning, som trådte i kraft 9. december 2020.

VEJLEDNING TIL DEN NYE ORDNING FOR ARBEJDSFORDELING

Læs hvordan ordningen fungerer ift. vekslen mellem arbejde og ledighed hos medarbejderne og hvordan du som restauratør kan iværksætte den.