FÅ SVAR PÅ SPØRGSMÅL VEDR. CORONAVIRUS

Her finder du et overblik over kompensationsordninger, vejledninger, nyttige links samt Q&A med svar på brancherelaterede spørgsmål vedrørende ansatte og håndtering af coronavirus. DRC giver ligeledes svar på en række praktiske og juridiske spørgsmål, der typisk opstår ude i virksomhederne. Siden opdateres løbende jf. myndighedernes anvisninger og vi opfordrer derfor til, at du som restauratør holder dig orienteret her på siden og i de nyhedsbreve, som vi i DRC løbende sender ud.

Du kan kontakte DRCs rådgivere direkte på 33 25 10 11. Myndighedernes fælles hotline er telefon 70 20 02 33.

Følg situationen og myndighedernes udmeldinger på www.coronasmitte.dk.

KOMPENSATION FOR FASTE OMKOSTNINGER

Søg kompensation for en andel af dine faste omkostninger i perioden 1. november 2020 til 28. februar 2021, hvis din virksomhed har været berørt af restriktioner.

VEJLEDNING TIL AFTALE OM LØNKOMPENSATION

Vejledning til aftale om lønkompensation for lønmodtagere på det private arbejdsmarked. DRC opdaterer løbende, når de ubesvarede spørgsmål bliver afklaret.

KOMPENSATION FOR FASTE OMKOSTNINGER OP TIL 150.000 KR/MD (LIGHT ORDNING)

Søg kompensation for op til 50 % af dine faste omkostninger i perioden 21. august 2020 til 28. februar 2021 (Faste omkostninger light).

AFLYSNINGER D. 26. ELLER 27. SEPTEMBER 2020

Kompensation til leverandører, der i weekenden den 26. eller 27. september 2020 måtte kassere eller donere vare på grund af aflysning.

VEJLEDNING TIL DEN NYE ORDNING FOR ARBEJDSFORDELING

Læs hvordan ordningen fungerer ift. vekslen mellem arbejde og ledighed hos medarbejderne og hvordan du som restauratør kan iværksætte den.

KOMPENSATION TIL SELVSTÆNDIGE

Hjælpepakken for omsætningstab til selvstændige, som vi kender fra første nedlukning i foråret, er genindført i forbindelse med den nationale nedlukning, som trådte i kraft 9. december 2020.

CORONA Q&A VEDR. MEDARBEJDERE

Få svar på de typisk stillede spørgsmål vedr. håndteringen af coronavirus i forhold til medarbejdere og ansættelsesretlige spørgsmål her.

UDVIDET REFUSION FOR SYGEMELDTE MEDARBEJDERE

Arbejdsgivere og selvstændige kan søge udvidet refusion af sygedagpenge. Anmeld sygefravær, raskmeld og søg om refusion af sygedagpenge via NemRefusion.

CORONA Q&A VEDR. FORSAMLINGSFORBUD, 22-LUKNING OG MUNDBINDSKRAV

Få svar på de typisk stillede spørgsmål vedr. håndteringen af coronavirus i forhold til restriktioner for forsamlingsforbud, 22-lukning og mundbindskrav.