SØG PÅ SIDEN

Tak, fordi du kigger forbi.

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og cateringvirksomheder mv. Vi er branchens største repræsentant med over 1.500 medlemmer.

København

Danmarks Restauranter og Caféer
Dronningens Tværgade 8A
DK-1302 København K
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315

Odense

OFF13
Thujavej 13
DK-5250 Odense SV
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315

DET BÆREDYGTIGE FØDEVARERVALG

Det kan være svært at gennemskue hvornår en fødevarer er ”bæredygtig” for det er et bredt og noget ”fluffy” begreb. Er et importeret kyllingebryst f.eks. mere eller mindre bæredygtigt end en cookie bagt på økologisk- og Fairtrade certificerede ingredienser? Kyllingen er måske vokset op under trange pladsforhold og haft et sørgeligt liv, men den kan være et godt og bæredygtigt valg hvad angår sundhed. Omvendt kan cookien være knap så bæredygtig ift. sundhed, men et ok valg ift. miljømæssige og sociale faktorer. Når det handler om bæredygtighed og fødevarer, kan det derfor være en god idé at overveje, hvorvidt man taler bæredygtighed hvad angår sociale forhold, klima, miljø, biodiversitet, dyrevelfærd, sundhed, emballage eller noget helt ottende?

Naturligvis er der nogle helt generelle retningslinjer for de gode valg, såsom at gå efter varer i sæson, at købe mest muligt lokalt, at gå efter fødevarer med troværdige certificeringer og at skrue op for det plantebaserede.

Her har vi forsøgt at samle forskellige emner, som alle relaterer sig til valg af fødevarer. For det er langt fra ligegyldigt, hvad vi vælger at komme på tallerknerne, og de valg vi træffer i vores professionelle køkkener, har en direkte indflydelse på landbrugsjorden i verden.

Flere planter på tallerknerne

Hele verdenssamfundet står i fællesskab med den udfordring, at vi så hurtigt som muligt skal have inspireret så mange, som muligt til at spise flere planter - både af hensyn til klima, miljø, biodiversitet og sundhed.

Vi skal blive bedre til at lade planterne spille hovedrollen i mange flere retter, for de smager fuldstændigt fantastisk, når de er tilberedt af dygtige kokke.

Antallet af måltider vi spiser ude er i vækst. Som professionelle køkkener har vi derfor en vigtig rolle at spille i forhold til hele tiden at inspirere en hel befolkning til måltider med mere grønt.

Et markant højere planteindtag hos befolkningen, kan hjælpes på vej af et endnu mere varieret sortiment, hvad angår sorter, størrelser, modenhedsgrader og sæsoner, så de professionelle køkkener kan holde motivationen og glæden ved grønne måltider intakt gennem hele året.

Plantetopmøde

Vi arbejder på at bringe gode danske avlere tættere sammen med jeres køkkener. Derfor er vi også med i partnergruppen bag Plantetopmødet. Plantetopmødet har netop til formål at skabe tættere forbindelse mellem primærproducenter og professionelle køkkener og at inspirere køkkenerne til at skrue gevaldigt op for lokale grøntsager, frugter, urter, svampe og bær på de serverede tallerkener.

På dette års møde blev Hotel og Restaurantskolen i Valby fyldt med avlere, restauratører og branchefolk, da 40 udstillere viste en overflod af lokale varer i sæson. Her var rig mulighed for at røre, dufte, smage, netværke og lade sig inspirere til måltider med masser af grønt.

Vi glæder os allerede til næste år!