Vælg en side

MINDSK MADSPILD I DIN VIRKSOMHED

Alle kan være enige om at spild af mad skal undgås. Når vi taler madspild i restaurationsbranchen er der ofte både brugt tid og kræfter på at høste råvaren, vaske den, emballere den, transportere den og tilberede den, så når mad der kunne være blevet spist ender i skraldespanden, er det helt åbenlyst ikke bare spild af naturens ressourcer men også spild af tid og penge.

Vi skelner mellem madaffald som fx er bananskræller, kyllingeben, æggeskaller og andet bioaffald, som ikke umiddelbart egner sig til fødevarer. Og så madspildet som er den delmængde af madaffaldet, som egentlig sagtens kunne være blevet spist. Det er fx resterne på gæsternes tallerkener eller fra buffeten, men også rester fra produktionen og ting der bliver for gamle på varelageret.

Nogle er begyndt at måle på deres madaffald, men vi skal have mange flere med, og vi skal også gerne nå næste niveau, hvor vi ikke blot skaber overblik over mængden af madaffaldet, men også over madspildet, og herunder hvilke varer der oftest ender som spild og hvorfor.

Find mere inspiration til at arbejde med både madaffald og madspild HER