Vælg en side

Hvad er ESG ?

ESG er et stort og omfangsrigt emne. Hvis du også sidder og er i tvivl om, hvad det indebærer og hvorfor det er relevant, så se videoen herunder og bliv klogere på, hvordan du med DRC ved din side kan blive en mere bæredygtig restaurant.

Sådan arbejder du med bæredygtighed i din restaurant

Som restaurant, cafe eller bar har du mange forskellige muligheder, når det handler om arbejdet med ESG. Vi har samlet en række emner, som er særligt relevante for branchen.

illustration af indkøb

Indkøb af fødevarer og andet

Ansvarligt indkøb af fødevarer

Biodiversitet og dyrkningsformer

Indkøb efter mærker

I dybden med mærker

Indretning

billede af emballage

Take-away emballage og andet emballage

Emballage

Madspild og affald

Madaffald og madspild

Affaldssortering

illustration af klimaaftryk

Klimaaftryk

Fødevarers klimaaftryk

Klimaregnskab

Energiforbrug

illustration grøn kommunikation

Grøn kommunikation

Grøn markedsføring

Kommunikation om grønne retter

billede af personale

Social bæredygtighed og arbejdsliv

Uddannelse

Pension

Trivsel og arbejdsmiljø

Fair natteliv

Tendenser i Branchen 2024

DRC’s analyse af tendenser i branchen 2024 undersøger, hvordan
restaurationsbranchen i Danmark arbejder med bæredygtighed i forbindelse med indkøb af fødevarer. Analysen gentages hvert år for at forstå, hvordan DRC kan styrke branchen til at løfte mere bæredygtighed ind i deres forretning og menu.

DRC kan hjælpe dig videre

Som medlem af DRC får du adgang til flere netværk, vejledning og rådgivning inden for ESG og bæredygtighed. Herunder kan du bliver klogere på netop dette.

ESG I DRC

Vi opfordrer dig til at kontakte DRC for sparring, besvarelse af spørgsmål eller opfyldelse af særlige ønsker og behov i forbindelse med jeres bæredygtighedsinitiativer.

billede af Birgitte Wad

ESG Chef
Birgitte Wad
bwa@thehost.dk

billede af jakob

Klima- og fødevarepolitisk chef
Jakob Zeuthen
jaz@thehost.dk

Lad dig inspirere

I DRC ønsker vi at sætte fokus på de gode og grønne fortællinger i branchen. Vi tager ud og besøger virksomheder for at se, hvordan netop de arbejder aktivt og helhjertet med bæredygtighed i forskellige led af værdikæden. 

Ved at dele disse inspirerende cases ønsker vi at styrke viden om, hvordan "det grønne valg" kan skabe positiv forandring, samt opmuntre til flere bæredygtige tiltag i hele branchen. Det er vigtigt for vores natur, klime og egen levevis på sigt. Sammen kan vi gøre menuen grønnere - én fortælling ad gangen.

ESG-SPONSOR: DANSK CATER

Kernen i vores forretning er fødevarer og nonfood-varer af allerhøjeste kvalitet, som vi med specialbyggede lastbiler distribuerer eller tilbyder som cash & carry. Samtidig rådgiver vores +100 konsulenter hver dag vores kunder til at optimere deres forretninger og udnytte deres potentiale. Vi trives, når tingene lykkes for vores kunder.

Dansk Cater deler mange af de samme værdier med DRC's ESG-arbejde, og vi håber med samarbejdet at kunne sætte yderligere fokus på områder som bæredygtig drift og socialt ansvar.

Kontakt os

København

Danmarks Restauranter og Caféer
Skindergade 7, 3. sal
DK-1159 København K
Mail: drc@thehost.dk
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315

Odense

OFF13
Thujavej 13
DK-5250 Odense SV
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315

Persondatapolitik