Hvad er ESG ?
ESG er et stort og omfangsrigt emne. Hvis du også sidder og er i tvivl om, hvad det indebærer og hvorfor det er relevant, så se videoen herunder og bliv klogere på, hvordan du med DRC ved din side kan blive en mere bæredygtig restaurant.
Sådan arbejder du med bæredygtighed i din restaurant
Som restaurant, cafe eller bar har du mange forskellige muligheder, når det handler om arbejdet med ESG. Vi har samlet en række emner, som er særligt relevante for branchen.

Indkøb af fødevarer og andet
Ansvarligt indkøb af fødevarer
Biodiversitet og dyrkningsformer
Indkøb efter mærker
I dybden med mærker
Indretning

Take-away emballage og andet emballage
Emballage

Madspild og affald
Madaffald og madspild
Affaldssortering

Klimaaftryk
Fødevarers klimaaftryk
Klimaregnskab
Energiforbrug

Grøn kommunikation
Grøn markedsføring
Kommunikation om grønne retter

Social bæredygtighed og arbejdsliv
Uddannelse
Pension
Trivsel og arbejdsmiljø
Fair natteliv
Tendenser i Branchen 2024
DRC’s analyse af tendenser i branchen 2024 undersøger, hvordan
restaurationsbranchen i Danmark arbejder med bæredygtighed i forbindelse med indkøb af fødevarer. Analysen gentages hvert år for at forstå, hvordan DRC kan styrke branchen til at løfte mere bæredygtighed ind i deres forretning og menu.
DRC kan hjælpe dig videre
Som medlem af DRC får du adgang til flere netværk, vejledning og rådgivning inden for ESG og bæredygtighed. Herunder kan du bliver klogere på netop dette.
ESG I DRC
Vi opfordrer dig til at kontakte DRC for sparring, besvarelse af spørgsmål eller opfyldelse af særlige ønsker og behov i forbindelse med jeres bæredygtighedsinitiativer.

ESG Chef
Birgitte Wad
bwa@thehost.dk

Klima- og fødevarepolitisk chef
Jakob Zeuthen
jaz@thehost.dk
Lad dig inspirere
I DRC ønsker vi at sætte fokus på de gode og grønne fortællinger i branchen. Vi tager ud og besøger virksomheder for at se, hvordan netop de arbejder aktivt og helhjertet med bæredygtighed i forskellige led af værdikæden.
Ved at dele disse inspirerende cases ønsker vi at styrke viden om, hvordan "det grønne valg" kan skabe positiv forandring, samt opmuntre til flere bæredygtige tiltag i hele branchen. Det er vigtigt for vores natur, klime og egen levevis på sigt. Sammen kan vi gøre menuen grønnere - én fortælling ad gangen.
Kontakt os
København
Danmarks Restauranter og Caféer
Skindergade 7, 3. sal
DK-1159 København K
Mail: drc@thehost.dk
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315
Odense
OFF13
Thujavej 13
DK-5250 Odense SV
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315