Vælg en side

ESG / Den Bæredygtige Restaurant

Trivsel og arbejdsmiljø

 

 

Forside » ESG » Den bæredygtige restaurant » Trivsel og arbejdsmiljø

Vores vision for branchens arbejdspladser er, at det skal være attraktivt at blive – med et sundt og sikkert arbejdsmiljø, hvor medarbejderne trives. Det er vores ambition, at medlemmerne arbejder målrettet og kompetent for at sikre gode rammer for både fysisk og psykisk sundhed.

Et godt arbejdsmiljø handler om forebyggelse af arbejdsskader, beskyttelse mod overbelastning og ergonomi – men i lige så høj grad om trivsel og psykisk velbefindende. Derfor rådgiver DRC både om det psykiske arbejdsmiljø, organisering af arbejdsmiljøarbejdet og ledelsesindsatsen. Vi tilbyder desuden kurser samt brancherelevante målinger som APV og trivselsundersøgelser.

Det juridiske om arbejdsmiljø

APV

APV (arbejdspladsvurdering) er et centralt redskab til at sikre et sundt og trygt arbejdsmiljø – både fysisk og psykisk. Den er ikke bare god praksis, men en lovpligtig del af virksomhedens ansvar. Læs om de juridiske rammer bag APV og arbejdsmiljøloven herunder.

Arbejdstid

Der er stor fleksibilitet, når det kommer til at aftale arbejdstid – men visse regler skal overholdes. Som arbejdsgiver har du ansvaret for, at arbejdstidsreglerne følges, også når medarbejderne selv planlægger deres vagter.

hjælp til arbejdsmiljø

Amo partner

DRC har indgået et samarbejde med AMOpartner for at gøre arbejdsmiljøarbejdet lettere og mere overskueligt for dig som restauratør. Med AMOpartners brugervenlige system får du et komplet digitalt overblik over fx APV’er, kemiske risikovurderinger og den lovpligtige arbejdsmiljømappe – samlet ét sted og til en særlig medlemspris.

Arbejdstilsynet

Sæt det gode arbejdsmiljø på menuen. Det betaler sig. - Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet har produceret meget forskellige materiale til at hjælpe dig og din arbejdsplads med at opnå et godt og sundt arbejdsmiljø. De har blandt andet samlet de typiske arbejdsmiljøproblemer i restauranter og barer i en brugervenlig vejviser. Her kan du læse om fx fysisk overbelastning, og få konkrete forslag til, hvordan I kan forebygge skader og forbedre arbejdsmiljøet i praksis.

BFA

Branchematerialer om arbejdsmiljø – samlet ét stedPå BFA’s portal finder du en lang række materialer målrettet restauranter, caféer og barer. Her får du viden og værktøjer om alt fra forebyggelse af ulykker og smerter til psykisk arbejdsmiljø, støj, kemi og konflikthåndtering. Siden rummer også kurser, vejledninger og gode råd til både ledere og medarbejdere.