Vælg en side

Kort orientering i forbindelse med dagens coronapressemøde

22. juni, 2022Blog

Kære alle

Blot en kort orientering herfra. Vi holder skarpt øje med udmeldinger og reaktioner. Hvis I allerede nu oplever aflysninger mv., så hører vi meget gerne fra jer.

Fra Mette Frederiksen lød det, at der er stigende coronasmitte i vores samfund. BA5, som er den nuværende variant er mere smitsom end den tidligere BA2, at antal syge og indlagte stadig er på et lavt niveau. At nye varianter og smittestigning er ved at være normalen, men at forskellen er, at smitten stiger tidligere end forventet. Derfor mener regeringen at vi allerede nu skal beskytte syge og ældre.

Alle særligt sårbare kan blive revaccineret allerede fra starten af næste uge. Der kommer nye retningslinjer til særligt sårbare allerede i næste uge. Dette, for at smitten skal holdes ude af plejehjemmene. Derudover vil medarbejderne i plejesektoren blive testes et par gange om ugen, også med regelmæssige PCR-tests.

Læs strategien her: https://coronasmitte.dk/nyt-fra-myndighederne/corona-strategi

 

Ny langsigtet strategi
Regeringen har lagt en ny langsigtet strategi, som blant andet indeholder:

  • De fire hovedmål:

1) At passe på ældre og sårbare

2) At undgå overbelastning af sygehusvæsenet

3) holde gang i dansk økonomi og arb. pladser

4) undgå for mange restriktioner og nedlukninger

  • De vigtigste værktøjer: vacciner
  • Sundhedsstyrelsen vurderer at der kommer en smittebølge i efteråret, derfor skal 2,5 mio. danskere revaccineres i efteråret fra 15. september (ældre og sårbare) og 1. oktober (+50 år).

 

Fra Erhvervsministeriet lyder beskeden, at strategien fra regeringen har 8 elementer, hvor der for hver er et ”basisniveau” og en ”eskalationsmulighed”:

  1. Revaccination
  2. Overvågning
  3. Test/isolation og smitteopsporing
  4. Smitteforebyggelse
  5. Sygehuskapacitet
  6. Ind- og udrejse
  7. Kontaktreducerende tiltag
  8. Kommunikation, trivsel og tillid 

 

Sundhedsministeriets indikatorer, som udløser en reaktion, er blandt andet sygehuskapacitet, overdødelighed, smittetal, smittetryk mv.

 

Det gør vi i DRC
I DRC er vi allerede i gang med at sikre at der følger kompensation med i takt med eskalering. At vi stadig efterlyser et retskrav på kompensation, den nye epidemilov er endnu ikke vedtaget. At vi skal genindføre sygedagpenge fra 1. sygedag, med det samme der kommer krav om isolation og meget mere. Vi er allerede i dialog med Finans Danmark, Vækstfonden og Erhvervsministeriet om at branchen har brug for yderligere hjælp og at de lægger pres på landets banker, for at de hjælper denne branche, frem for det modsatte.

Vi anbefaler:
At skabe mest mulig tryghed ved fx:

  • at indkøbe hurtigtests
  • sætte håndsprit på bordene
  • holde en god standard for rengøring, specielt på håndtag mv.
  • ..og alt det i kender fra de seneste år.

 

Medarbejdere, der er testet positiv

Er medarbejderen testet positiv for covid-19, er opfodringen at man hurtigst muligt går i selvisolation. Hvis medarbejderen er testet positiv med en selvtest, behøver man ikke længere tage en PCR-test for at få den bekræftet. Man behøver heller ikke give besked til nære og øvrige kontakter, men kan eventuelt kontakte smitteopsporingen for råd og vejledning. Hvis medarbejderen har betydelige symptomer, skal man være isoleret indtil man ikke længere har betydelige symptomer – dog ikke kortere end 4 døgn fra testtidspunktet. Det vil sige, at man godt kan ophæve selvisolation efter mindst 4 dage, selvom man har lette symptomer som løbenæse, ’kriller’ i halsen, enkelte host m.m.

Læs mere her: https://coronasmitte.dk/emner/smittet-

Vil du vide mere om

vores arbejde?