DRC med i fælles brancheudspil til regeringen om genåbning

DRC går sammen med Landbrug & Fødevarer, V.S.O.D og Bryggeriforeningen i en fælles henvendelse til regeringen om, hvordan en genåbning af restaurationsbranchen kan være med til at redde arbejdspladser og forhindre konkurser i branchen og dens værdikæde.

Der bliver ingen genåbning af restaurationsbranchen i denne omgang. I et dokument sendt fra Statens Serums Institut (SSI) til alle Folketingets partileder kom det i går frem, at det ud fra en sundhedsfaglig vurdering på nuværende tidspunkt ikke anbefales at åbne for café- og restaurationslivet i denne første genåbningsfase.

- Der kan rejses tvivl om, hvorvidt det er muligt at åbne disse virksomheder, samtidig med at der realistisk set holdes afstand, udtaler faglig direktør ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak.

I DRC er vi selvfølgelig ærgerlig over at det ikke blev til nogen form for åbning af branchen i forbindelse med forhandlingerne i går. Vi håber nu, at SSI løbende vil vurdere det sundhedsmæssige forsvarlige i en genåbning af hele eller dele af branchen med den mulighed, at der åbnes op med restriktioner og tilstrækkelige støttepakker fra staten.

Branchen kalder på en plan
Om end restaurationerne endnu må afvente grønt lys før de igen kan tage imod gæster, så har flere restauratører har efterspurgt nogle indledende retningslinjer, så de kan begynde at planlægge genåbningen af deres cafeer og restauranter. At genåbne branchen kræver for restauratørerne en større logistisk forberedelse i forhold til at indkalde personale, indkøbe og forarbejde råvarerne samt at sikre, at lokalerne lever op til sundhedsmyndighedernes krav.

Madklubbens stifter Anders Aagaard og finansdirektør i Sticks'n'Sushi Søren Wulff er blandt de restauratører, der netop har efterlyst en plan fra regeringen (læs interview i Berlingske).

En genåbning med restriktioner kalder samtidig på en tilpasning af hjælpepakker til branchen. DRC er derfor sammen med brancheforeningerne Landbrug & Fødevarer, Bryggeriforeningen og V.S.O.D. om en række fælles politiske anbefalinger, som vi på tværs af organisationerne er enige om kan støtte en genåbning af branchen.