Gorm går ind i tangchips-forretning

Gorm Wisweh fra pizzakæden Gorms Pizza går nu ind i en tangvirksomhed, der har større og større succes i udlandet. Foto: PR/Sea Man Chips.

Pizza og tang er sjældent noget, der kædes sammen. Alligevel er det nu en kendsgerning, at manden bag kæden Gorms Pizza Gorm Wisweh er blevet investor og medejer af chipsproducenten Sea Man Chips, der blander en klassisk kartoffelchip blandet med tang. Det skriver Lokalavisen Norddjurs.

Han har således købt sig til en andel på 15 procent af den Grenå-baserede virksomhed, og skal nu arbejde sammen med tidligere restauratør og stifter og ejer af virksomheden Heine Max Olesen.

"Jeg er meget glad for at have fået Gorm med på holdet. Han ejer 15 pct. af virksomheden nu. Det er en vild rejse, vi er på i øjeblikket”, siger Max Heine Olsen.

Og virksomheden er ved at blive lidt af en eksportsucces. Den sælger til en lang række europæiske lande og er ved at åbne et kontor i Holland, hvor produktet findes i 600 dagligvareforretninger.

Stort salg er nødvendigt
Og der skal langes nogle poser over disken, hvis forretningen skal køre rundt, fortæller Max Heine Olsen. For man kan først starte med at tjene penge, når salget når en stor størrelse. Derfor er salg til udlandet vigtigt.

"Jeg har hele tiden vidst, at vi skulle have fart på eksporten, for chips er et produkt, der skal stor volumen på, før det bliver profitabelt. Det er vi ved at have fået nu," siger han.

Ambitionen for virksomheden er at sælge til 10.000 butikker inden 2020. Et ambitiøst mål, virksomheden selv vurderer, er realistisk.