Mød René Kristensen – nyt bestyrelsesmedlem i DRC

DRCs bestyrelsesmedlem Rene Kristensen

Han brænder for at sikre restaurationsbranchen de bedst mulige vilkår ved at præge de politiske beslutninger på landets rådhuse og på Christiansborg. Mød René Kristensen, der er medlem af Danmarks Restauranter og Caféers bestyrelse, og som repræsenterer branchen politisk.  

Tilbage i foråret, da COVID-19 resulterede i nedlukning af store dele af samfundet, og restaurationsbranchen fik tildelt indskærpede restriktioner og påbud, bistod René Kristensen DRC’s sekretariat i de politiske forhandlinger omkring hjælpepakker, fremadrettede vilkår og genåbning af branchen.  

Jeg har allerede fået den politiske kasket på, så der kommer mit fokus hovedsageligt til at ligge”, fortæller René Kristensen, der tiltrådte som bestyrelsesmedlem i brancheorganisationen Danmarks Restauranter & Cafeer i maj 2020.  

Når vi står sammen, står vi stærkere. Det er der ikke noget nyt i. Som branche tror jeg, at vi har brug for én stemme – en tydelig stemme, hvilket jeg ser muligt via arbejdet i DRC”, vurderer René Kristensen og henviser til, at DRC tæller ca. 1500 medlemsvirksomheder og dermed er den største repræsentant for restaurationsbranchen.  

”DRC danner en fælles front i forhold til politikere, leverandører og andre samarbejdspartnere, så vi får de bedste vilkår for vores medlemmer”. 

Foruden sin bestyrelsespost i DRC trækker René Kristensen på en stor mængde erfaring fra restaurations- og oplevelsesbranchen – blandt andet fra sin tidligere stilling som General Manager for Food & Beverage i Tivoli. Her havde han det overordnede ansvar for Tivolis egne restauranter, caféer, barer, isboder m.m., ligesom han i en årrække arbejdede i ind- og udland hos Merlin Entertainments Group med Food & Beverage i Legoland-parkerne.  I 2019 blev René Kristensen headhuntet til stillingen som direktør for den privatejede virksomhed Tholstrup, der i dag driver otte restauranter og en bar i indre København, og som i højsæsonen har 350 medarbejdere ansat og mere end 600.000 gæster. 

Behovet for en fælles politisk stemme  

”Jeg brænder for at sikre vores branche og alle dens dygtige aktører de bedst mulige vilkår ved at præge de politiske beslutninger, som har betydning for branchen. Det er ikke altid nemt i junglen af love og regler, den hårde konkurrence og branchens til tider spættede ry”, forklarer René Kristensen.  

Han vil som bestyrelsesmedlem i DRC arbejde for, at restaurationsbranchens udfordringer når de politiske gange på landets rådhuse og på Christiansborg. For som han forklarer, repræsenterer restaurationsbranchen en stor økonomi, der skaber mange indirekte arbejdspladser, både indenfor landbruget, transportsektoren og serviceerhvervene, hvorfor branchen også bør have medbestemmende indflydelse i de politiske drøftelser og forhandlinger. 

 I restaurationsbranchen danner vi ofte rammen om mange af livets oplevelser. Det kan være den første date, mormors fødselsdag, hygge med venner, barnedåben, påskefrokosten eller bryllupsfesten. Samtidig er vi også en branche, der beskæftiger mange både fag- og ufaglærte medarbejdere, og i mange tilfælde er vi også det første hverv, unge stifter bekendtskab med på arbejdsmarkedet – og med dét følger et ansvar”, pointerer René Kristensen 

Ansvarlig og bæredygtig omstilling af branchen 

René Kristensen fortæller, at passionen for kvalitet, sæsonaktuelle varer og bæredygtighed er fælles for Tholstrups otte forskelligartede restauranterDerfor er virksomheden også en del af DRC’s brancheinitiativ REGA, hvor restaurationsvirksomheder arbejder fokuseret med samfundsansvar ved at forbedre virksomhedens sociale, miljø- og klimamæssige samt økonomiske bundlinje.  

”Vores restauranter arbejder blandt andet ud fra en udførlig sæsonkalender, som sikrer en høj kvalitet af råvarer, støtter lokale producenter og reducerer transporttid og madspild”, fortæller René Kristensen og tilføjer: 

”Som branche skal vi tage et endnu større ansvar for vores bæredygtige omstilling, hvilket kan lyde skørt, når vi står midt i branchens største krise. Men jeg tror på, at alle restauratører, som på tværs af landet allerede arbejder systematisk og målrettet på at drive ansvarlig og bæredygtig virksomhed, ved, at det er vejen ud af krisen”. 

Som direktør for Tholstrup valgte René Kristensen selv at bruge nedlukningsperioden tilbage i foråret på at optimere driften på flere af Tholstrups restauranter – både i forhold til deres medarbejdere og den bæredygtige omstilling. Det resulterede blandt andet i, at Tholstrup forbedrede indeklimaet og miljøbelastningen på restauranterne Peder Oxe og Bøf & Ost ved at installere digitale radiatorer. 

”Vi har en bygning fra 1600-tallet, oda vi i midt 70’erne byggede restauranten, var der nogle løsninger, som på daværende tidspunkt var gode, men som vi i dag kan gøre smartere. Derfor har vi brugt tiden på at omskifte alle vores radiatorer, således at de nu er digitale og let kan reguleres. Det gør, at vi får et bedre indeklima til gavn for medarbejdere og gæster. Samtidig får vi et andet forbrug og en energibesparelse, som betyder noget i forhold til økonomi”, siger René Kristensen. 

”Vi skal i fællesskab blive ved med at forbedre den måde, vi driver vores virksomheder på via fælles initiativer, sparring og inddragelse af vores samarbejdspartnere og derved sikre en både bæredygtig og økonomisk vækst af restaurationsbranchen”.