Ny lov om forretningshemmeligheder

Den nye lov, der ensretter reglerne om forretningshemmeligheder i EU, samler de danske regler ét sted. Det vil gøre det lettere for virksomheder at få overblik over reglerne for beskyttelsen af forretningshemmeligheder samt at anvende dem, hvis der er mistanke om, at fortrolig viden lækkes eller bruges.

Den 9. juni træder Lov om forretningshemmeligheder i kraft. Loven beskytter virksomheders erhvervshemmeligheder og fortrolige viden mod læk eller misbrug. Den nye lov omfatter f.eks. medarbejderes kendskab til kundelister, specielle opskrifter eller særlige indkøbsmuligheder, der har værdi for virksomheden.

Med den nye lov, skal der ikke længere skal henvises til markedsføringslovens § 23 i ansættelsesaftaler, opsigelser, personalehåndbøger, interne retningslinjer m.v. I stedet skal der nu henvises til Lov om forretningshemmeligheder. For kontrakter udarbejdet inden den 9. juni 2018 er det dog ikke et krav, at henvisningen til markedsføringslovens § 23 ændres. Som arbejdsgiver behøver man derfor ikke foretage sig noget i forhold til eksisterende medarbejdere.

Den nye lov, der ensretter reglerne om forretningshemmeligheder i EU, samler de danske regler ét sted. Det vil gøre det lettere for virksomheder at få overblik over reglerne for beskyttelsen af
forretningshemmeligheder samt at anvende dem, hvis der er mistanke om, at fortrolig viden lækkes eller bruges.

For spørgsmål til Lov om forretningshemmeligheder kan der rettes henvendelse til DRCs sekretariat her.