Nyt udspil vil lempe på kontantreglen

I dag gør den såkaldte kontantregel sig gældende i Danmark. Det betyder, at den erhvervsdrivende kun kan nægte kontanter i nattetimerne. Men ifølge nyt udspil fra Erhvervsministeriet, med erhvervsminister Rasmus Jarlov (Kons.) som foregangsmand, skal denne regel lempes.

I et interview med TV2 Lorry forklarer Rasmus Jarlov, hvad der ligger til grund for dette forslag:

”Jeg har blandt andet lyttet til de københavnske hoteller, som har stået frem på TV 2 Lorry og fortalt om gentagende røverier. Det er et reelt problem, og jeg synes også, at det er rimeligt at ansatte på Vesterbro ikke skal være udsat for røverier, fordi der må være nogle ganske få, der engang imellem betaler med kontanter”, siger Rasmus Jarlov.

Ifølge Erhvervsministeriet udgør kontant betaling blot 20 og 25 pct. af den samlede detailhandel i Danmark. Derfor er forslaget også, at en lang række butikker og hoteller selv får lov til at vælge, om de vil modtage kontanter eller ej.

Trods lempelsen går ministeren ikke ind for det absolut kontantløse samfund, og tilføjer:

”Jeg ser stadigvæk kontanter som et vigtigt betalingsmiddel, og derfor vil der også være nogle butikker, som fortsat skal tage imod kontanter”.

Apoteker, kiosker, dagligvarebutikker, læger, sygehuse og posthuse er blandt de butikker, der af flere årsager skal tage imod kontant betaling.

Af sikkerhedsmæssige hensyn ser ministeren dog god grund til at lade nogle erhvervsdrivende slippe:

”Der er nogle vigtige grunde til at give blandt andet københavnske hoteller lov til at slippe for at tage imod kontanter, hvis det udgør en sikkerhedsrisiko”, siger Rasmus Jarlov til TV 2 Lorry.

DRC støtter op om Erhvervsministeriets forslag, så længe det er frivilligt for den erhvervsdrivende, om man vil være kontantfri eller ej.

Læs mere og hør Rasmus Jarlov udtale sig til TV2 Lorry her.

Fotokreditering: TV2 Lorry