Politisk løft til dansk gastronomi

10 mio. kroner om året. Så meget vil regeringen afsætte de næste 4 år til at fremme dansk gastronomi.

DRC glæder sig over de nye udviklingsperspektiver for branchen og det generelle løft, man fra politisk side vil give dansk gastronomi, indsatsen mod madspild og bæredygtig fødevareproduktion.

Ifølge Miljøministeriet kan vi være stolte over den udvikling, dansk gastronomi har gennemgået de seneste 15 år. En udvikling, som ikke kun har præmieret de danske restauranter med eftertragtede Michelinstjerner. De gode madoplevelser har også tiltrukket flere turister til hele landet, lige som den øgede interesse hos forbrugerne har givet incitament for fødevareproducenter og landmænd til at forbedre deres produktion.

Det er en udvikling og en stor indsats, som regeringen anerkender og ønsker skal fortsætte:

"Det er rigtig flot at se, hvad danske kokke har gjort for at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort inden for de seneste 15 år. Som regering vil vi gerne være med til at anerkende denne indsats, og derfor vil vi gerne styrke indsatsen for at gøre dansk gastronomi mere interessant både i Danmark og i udlandet. Gastronomien kan være med til at skabe arbejdspladser i Danmark igennem både turisme – og fødevareerhvervet. Det er en udvikling, som kommer alle danskere til gode", siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Videndeling fremmer
Med de 40 mio. kroner vil regeringen styrke dansk gastronomi ved at igangsætte initiativer, der skal udvikle gastronomiske løsninger på udfordringer inden for områder såsom sundhed, madspild og bæredygtig fødevareproduktion.

Et af initiativerne er etableringen af et gastronomiakademi. Et akademi, som skal motivere nye innovative talenter til at samarbejde, men det skal også skabe rum for større vidensdeling blandt allerede etablerede kræfter.

Akademiet skal derfor være med til at sikre, at Danmark forbliver på det gastronomiske verdenskort, og at den globale profilering af Danmark som gastronomiland fortsat styrkes.