Åbningstider i Silkeborg og Aarhus udvides ikke til kl.02

De udvidede åbningstider til kl. 02.00 for restauranter, barer m.v. kommer i første omgang ikke til at gælde Silkeborg og Aarhus, oplyser Sundhedsministeriet.

I weekenden præsenterede regeringen den næste fase af genåbningen, der blandt andet kommer til at betyde en udvidelse af åbningstiderne, der hidtil har været begrænset til kl. 24.00. Den tilladte åbningstid for restauranter, barer, caféer og lignende udvides til kl. 02.00 (såfremt man i forvejen har en 02 tilladelse), forudsat at man ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23.00.

Sundhedsministeriet har overfor Danmarks Radio meddelt, at det i første omgang ikke kommer til at gælde for restaurationer i Silkeborg og Aarhus kommune på grund af det nuværende smittetryk.

De udvidede åbningstider gælder fra onsdag
Med offentliggørelsen af en bekendtgørelse, der afspejler den politiske aftale, er de nye åbningstider er netop trådt i kraft.

Således er der nu givet grønt lys til at restaurationer kan holde åbent til kl. 02, hvis man ikke lukker gæster ind efter 23 - og at man i forvejen har en tilladelse til at holde åbent til kl. 02. Det gælder dog som sagt ikke restaurationer i Silkeborg og Aarhus kommune.

Dog hører DRC fra flere medlemmer, at reglen om ikke at lukke nye gæster ind efter kl. 23.00 vil være en stor klods om benet for mange i branchen. I øjeblikket afventer DRC næste møde i sektorpartnerskabet, hvor retningslinjerne drøftes. Her vil DRC kæmpe for, at man ændrer eller afskaffer 23-reglen, så reglen ikke kommer til at punktere de positive aspekter ved udvidet åbningstid.