Tak for et vellykket Folkemøde

DRC og REGA var med, da Folkemødet på Bornholm løb af stablen. Med et fyldt telt debatterede vi fordele og udfordringer ved udlejning af Airbnb samt løsninger til at mindske madspild.

DRC og REGA var eftertragtede på dettes års Folkemøde. Både i form af den tilslutning af interesserede, der mødte op til vores debatter, men også i form af den opmærksomhed, vi fik fra mediernes side.
Det skyldes blandt andet, at vi sammen med organisationen Stop Spild Af Mad har indgået et samarbejde med Folkemødet under dagsordenen ”Folkemødet mod madspild”.
I den anledning blev DRC’s formand Jacob Niebuhr interviewet af både TV2 News og TV2 Bornholm omkring indsatsen mod madspild.

I selskab med REGA og Global Compact Network Denmark afholdte vi debatten "Madspild & Monopolet - restaurationsbranchen søger løsninger”.

Med et skarpt debatpanel, bestående af Ronny Saul, Adm. Direktør, Jespers torvekøkken, Jacob Niebuhr, Formand for DRC, John Sørensen, Projektleder, DTU FoodTech, Petra Kaukua, Stifter, GRIM, Selina Juul, Stifter og Bestyrelsesformand, Stop Spild Af Mad og Maja Maria Nielsen, Salgs- og marketingskoordinator, OnlinePOS, satte vi fokus på, hvordan vi kan mindske madspild i de danske restauranter og samtidig skubbe i retningen af en mere ressourceeffektiv økonomi.

DRC og REGA siger tusind tak til alle de medvirkende i debatten.


“Airbnb – The right balance between innovation and regulation”

Denne overskrift afspejler titlen på vores anden debat, hvor omdrejningspunktet var Airbnb og de fordele og udfordringer, der er ved at udleje sit hjem til turister, der besøger Danmark.

Airbnb har netop offentliggjort en ny undersøgelse, der viser, hvordan airbnb-gæster bidrager til økonomien hos lokale fødevarebutikker og restauranter i de byer, de besøger. Tallene indikerer blandt andet, at Airbnb-gæster i 2018 omsatte for 1,3 milliarder kroner i den danske restaurationsbranche.

I DRC er vi overrasket over, hvor stor en omsætning airbnbs gæster ser ud til at generere til branchen. Således er Airbnb en væsentlig aktør for restaurationsbranchen og årsag til, at DRC havde inviteret til denne debat. Airbnb stillede med den europæiske direktør, Public Policy Manager, Pieter Guldemond, der delte scenen med Lars Ramme Nielsen, Chef for Turisme og Oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i Københavns Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard, Direktør hos The Knowledge Centre for Housing Economics, Curt Liliegreen og Søren Riis, Co-Founder af GoMore. Det blev en god debat og fra DRC skal der lyde en en stor tak til alle de deltagende debattører.

DRC og REGA siger tak for dette års Folkemøde og vi glæder os allerede til at vende stærkt tilbage med nye brancherelevante debatter til næste år.