Kvindeligt kokketalent vinder Oluf Brønnum Fondens Talentpris

Talentfuld udover det sædvanlige. Det kan man sige om den 23-årige Cecilie Hundevad Andersen, som netop kan kalde sig vinder af Danmarks største talentpris for kokke.

Cecilie Hundevad Andersen stod som den helt store vinder, da hun med sejren over to kvindelige og to mandlige konkurrenter fra andre af landets kokkeskoler kunne kalde sig Danmarks største kokketalent.

Cecilie er udlært fra Restaurant Fru Larsen i Langå og bestod i juni måned kokkesvendeprøven på AARHUS TECH med en guldmedalje om halsen. Derfor valgte AARHUS TECH naturligvis at nominere hende til Brønnums talentpris.

Cecilie siger selv om sejren:
”Det er ikke helt gået op for mig endnu, at jeg har vundet prisen og de 50.000 kroner. Jeg er uden tvivl meget beæret og glad, for konkurrencen var virkelig hård, da jeg var oppe imod fire meget dygtige og passionerede kokketalenter”.

Det er tydeligvis en ydmyg kvinde, der udtaler sig, men med prisen hører også en stolthed og tro på sig selv. Da Cecilie bliver spurgt om hvad Brønnum-prisen vil betyde for hende i fremtiden, lyder svaret:

”Den vil give mig mere selvtillid, et større gåpåmod og hjælpe mig til ikke at være så tilbageholdende, når det kommer til at vise min faglighed og mit talent”.

Det skal være mere prestigefyldt at vælge en erhvervsuddannelse
Cecilie Hundevad Andersens reaktion vækker naturligvis glæde hos Oluf Brønnum Fonden, hvis intention med prisen bl.a. er at imødekomme et politisk ønske om at få flere unge til at søge en erhvervsuddannelse.

Håbet er, at unge som Cecilie kan overbevise andre om, at det kan betale sig at arbejde hårdt for sine drømme, og at en erhvervsuddannelse i lige så høj grad er værd at tage som andre videregående uddannelser. Til dette siger stifteren af talentprisen Anders Brønnum-Schou fra Oluf Brønnums Fond:

”Vores formål med denne pris er at sætte fokus på de positive sider ved at have en faglige uddannelse. At få flere unge til at søge en erhvervsuddannelse. Man kan filosofere meget over, hvorfor ikke flere unge vælger en erhvervsuddannelse; måske er det påvirkninger fra ens nærmeste omgivelser, måske uvidenhed, ja, måske fordomme. Vi tror i hvert tilfælde på at denne talentpris vil synliggøre erhvervsuddannelserne, endda tilføre lidt prestige, hvis vi er heldige”.

Fra DRC skal der lyde et stort tillykke til Cecilie Hundevad Andersen med den flotte pris!