Danskerne har fokus på madspild

Kampen mod madspild har for alvor taget fat i danskerne, og en ny undersøgelse fra Danmark Statistik viser gode resultater.

I disse uger fejrer Danmarks største bevægelse mod madspild, Stop Spild Af Mad, 9 års fødselsdag. Og ifølge en dugfrisk undersøgelse fra Danmarks Statistik for Stop Spild Af Mad udført i forbindelse med Folkemødet, går kampen mod madspild i den rigtige retning.

Op mod halvdelen af danskere (44,5 pct.) siger, at deres husstand har større fokus på madspild i dag end for 1 år siden. Og især er yngre danskere (i alderen 16 til 29 år), folk med videregående uddannelser, kvinder samt nordjyder ifølge undersøgelsen optaget af indsatsen mod madspild. 49,9 pct. af danskere har fortsat det samme fokus på madspild i dag som for 1 år siden. Beskedne 2,5 pct. svarer, at de slet ikke har fokus på madspild - og kun 0,3 pct. har mindre fokus på madspild i dag end for 1 år siden.

Men den flotte udvikling opstår ikke af sig selv, og der er stadig meget madspild at mindske i de danske køkkener. For inspiration til at mindske madspild og fakta om madspild følg Stop Spild Af Mad på Facebook.