Smagen af Frankrig

27 danske restauranter er repræsenteret når fransk gastronomi hyldes under den verdensomspændende begivenhed Goût de France.

Den 21. marts indbyder det franske udenrigsministerium for fjerde år i træk til verdens største franske middag, Goût de France. I år er mere end 3000 restauranter på fem kontinenter er inviteret til at præsentere en menu inspireret af det franske køkken – en kulturarv, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Danmark er flot repræsenteret. Hele 27 restauranter og kokke, fordelt over det ganske land, er inviteret til at deltage i begivenheden. Restauranterne er udvalgt af en international kokkekomité under ledelse af den berømte franske kok, Alain Ducasse.
Se listen over de danske restauranter, der tilbyder en kulinarisk oplevelse på fransk den 21. marts:

  • Brasserie Degas, Patrick Pouget, København
  • Brasserie Evald, Heidi Lambertus, Silkeborg
  • Brasserie Underhuset, Bent Jørgensen, Silkeborg
  • Bredal Kro, Jan Sejer, Vejle
  • Café Juliette, Juliette Itchen, Aarhus
  • CELF, Jesper Engel, Nykøbing F
  • Fladbro Kro, Jonna Hvas, Randers
  • Himmelbjerget, Henrik Jørgensen, Ry
  • Ho Kro, Mads Uhre Schmidt, Blåvand
  • Hotel Dagmar, Søren Brønk, Ribe
  • Je t´aime, Henrik Breum, København
  • Kok & Vin, Steffen Falkesgaard Hansen, Odense
  • Kolvig, Bo Ross Mogensen , Ribe
  • Le Basilic, Sébastien Jacques, København
  • L'estragon, Sigrid Budtz-Jørgensen, Aarhus
  • Madkunsten, Michael Mortensen, Nykøbing Sjælland
  • Mørkenborg Kro, Ole Hansen, Veflinge
  • No 76, Christian Hjørringgaard Olsen, Aalborg
  • Queens Garden, Jack Cramer, Aarhus
  • Restaurant Bacchus, Stéphane Libourel, Odense
  • Restaurant Møllehuset, Alfred Pichler, Frederikshavn
  • Restaurant Nærvær, Yves Le Lay, København
  • Restaurant Piaf, Marc Noël, Silkeborg
  • Ruths Brasserie, Michelle Hemme, Skagen
  • Raadhuskroen, Mette Enevoldsen, Næstved
  • Sandgaarden, Lars Pinholt, Ringkøbing
  • Strandtangen, Halldor Asmundsson, Skive

Bon appétit!