Fra Kødby til Osteby

Mejeriforeningen og Ost & ko inviterer endnu engang til vallebal i København med den 4. udgave af ostefestivalen ’Cheese Copenhagen’.

Lørdag 26. oktober 2019 bliver Kødbyen til Ostebyen, når nørder og novicer går osteamok i CPH Food Space og på en stribe af bydelens barer og restauranter.

Tag derfor del i det fælles ostechok og smag på flere end 100 af de allerbedste oste i Danmark. Ligesom tidligere år byder festivalen på et hav af kræsent udvalgte smagsprøver fra alle hjørner af den danske osteproduktion, men på flere måder har arrangørerne Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen Ost & ko opgraderet formatet:

Gå på typejagt ved temabordene
Ostene vil i år blive organiseret på borde efter type og ikke som tidligere efter mejeri. Ostene kan købes med hjem direkte fra mejeriernes stande i afdelingen Ostebutikken, men på selve festivalområdet er smagebordene opdelt efter typer som gul ost, blåskimmel, hvidskimmel, råmælksost, friskost og gedeost med flere. - og så vil der være særlige temaafdelinger med præsentation af de danske BGB-oste, oste fra iværksættere, vinderne af Gourmetprisen 2019 og en afdeling med franske og irske oste.

I dagens løb kan gæsterne møde ostemagerne til små 15-minutters-præsentationer af oste og mejeri på programsatte tidspunkter.

Kødbyen bliver til Ostebyen
Den liflige duft af tusinde oste vil ligge som en gul hullet dyne over det meste af indre Vesterbro, når en stribe af Kødbyens barer og restauranter omfavner dagens ostetema med alverdens fantasifulde osteserveringer.

I CPH Food Space popper Østerbro-bageriet Hahnemanns Køkken op og servicerer enkel og vellavet ostemad og -drikke til friske festivalpriser; I Børnenes Madhus kan man deltage i en osteworkshop med den verdensberømte engelske ostehandler Neal’s Yard; Kødbyens Fiskebar serverer havfriske “osters”, Kødbyens Is rører en osteis; og H15 serverer grønne retter med ost. Følg osteprogrammets udvikling på ostogko.dk.

Ostesymposium i Madhuset
Samtidig med Cheese Copenhagen afholdes endagssymposiet Ostekultur for ostebranchen, journalister og formidlere og gastronomiske fagfolk og meningsdannere. Symposiets temaer er velsmag og bæredygtighed, og det afholdes i Københavns Madhus bare 250 meter fra festivalen.

Formålet er at diskutere den komplekse sameksistens mellem fokus på bæredygtig produktion og oste af tårnhøj gastronomisk kvalitet - så der i mange år endnu kan være grund til at invitere københavnerne til skamløs fejring af ostens glæder.


Fotokreditering: Ost & ko/Thomas Alcayaga