Puglisi starter gastronomisk gårdfestival

Den 19.-20. august inviterer Christian F. Puglisi til festival med fokus på gastronomi og landbrug på Farm of Ideas uden for Lejre. Festivalen Seed Exchange er gratis og byder på frøbytning, økologisk mad og debatter med internationale stjernekokke og ildsjæle.

For et år siden etablerede Michelinkokken Christian F. Puglisi gården Farm of Ideas, der ligger uden for Lejre og producerer bæredygtige råvarer til hans restauranter Relæ, BÆST, Manfreds og Mirabelle. Missionen er at skabe dialog mellem kokke og landmænd om den måde, vi producerer og distribuerer fødevarer på.For at fejre, at Farm of Ideas nu står på egne ben og viser vejen for mødet mellem gastronomi og landbrug, inviterer Puglisi under Copenhagen Cooking landmænd, stjernekokke, foodies og lokale beboere til to dages festival på sin gård. Der vil være masser af madboder og en livlig markedsplads med lokale producenter, der sælger alt fra plantefrø til chokolade. Desuden er der en række gratis aktiviteter som rundvisninger på gården, musik, børneaktiviteter og debatter om 'jord til bord'-tankegangen.

- Vi vil gerne fejre, at vi er kommet godt i gang med at producere vores egne råvarer af fantastisk kvalitet. Festivalen er et møde mellem den internationale gastronomi og lokalsamfundet omkring gården, hvor vi producerer råvarerne. Vi vil gerne vise, at det samarbejde er en ny vej frem, siger Christian F. Puglisi.

Internationale stjerner rykker på landet
På festivalen bringer Puglisi folk sammen fra hele verden. Begge dage vil der på en udendørs scene ved søbredden være debatter med nogle af verdens bedste kokke, økologiske producenter og ildsjæle.Udover det gratis program er der mulighed for at deltage i særevents med begrænset plads, hvor man skal købe billet i forvejen via madbillet.dk. Der er praktiske workshops, den populære Nørrebro-restaurant BÆST laver en pop-up med pizzaer fra brændeovn, der serveres i den gamle staklade med udsigt til markerne, og der er en gastronomisk ’Harvest Picnic’ ude midt i det smukke landskab.

Weekenden afsluttes med 'The First Supper', hvor Puglisi i selskab med tre gastronomiske verdensstjerner, der også arbejder med hænderne i mulden, kreerer et 8-retters festmåltid med friske råvarer fra gården. Og der er mulighed for at få en gastronomisk oplevelse for livet, siger Puglisi:

Vi har inviteret nogle af verdens bedste kokke, der har en fælles interesse for økologi og gode råvarer. Og det er fantastisk, at disse stjernekokke kommer og laver gourmetmad med lokale råvarer i lille landsby i Lejre med et par hundrede beboere.

Der er lagt op til en inspirerende og hyggelig weekend i gastronomiens navn i idylliske omgivelser på Farm of Ideas.

Dem kan du møde på Seed Exchange 
★ Sean Brock, Husk (USA) ★ Matt Orlando, Amass (DK) ★ Esben Holmboe Bang, Maaemo (Norge) ★ Jock Zonfrillo, Orana (Australien) ★ Carlo Petrini, Slow Food (Italien) ★ Frank Erichsen, Bonderøven (DK) ★ Claus Meyer, Agern (DK) ★ Camilla Plum, Fuglebjergaard (DK) ★ Mette Helbæk, Stedsans (DK)

Hold øje med Facebook-eventet, hvor der løbende vil blive offentliggjort flere deltagere samt detaljeret dagsprogram: https://www.facebook.com/events/336356423466410/

 

Foto: P.A. Jørgensen