Hjælp dine udenlandske medarbejdere med SKAT

Det kan være svært at få overblik over skat og fradrag for udlændinge, som arbejder i Danmark. Med Skattestyrelsens praktiske guide kan du nu hjælpe dine medarbejdere med at få de skattemæssige forhold bragt i orden.

Om end du har (haft) medarbejdere eller kommende medarbejdere fra udlandet, kan du med Skattestyrelsens praktiske guide finde alle de relevante informationer om skat. Guiden rummer overskuelige tjeklister, som kan give overblik over de regler, som findes i forhold til de danske skatteforhold, og som du med fordel kan give dine medarbejdere.

Det kan blandt andet være forhold såsom at blive registreret korrekt, betale den rigtige skat og få de rigtige fradrag.

For at skabe yderligere overblik, har vi nedenfor listet de forskellige guides, som Skattestyrelsen har udarbejdet, og som henvender sig til hhv. dig som arbejdsgiver, din medarbejder, der allerede arbejder i Danmark, din medarbejder, der kommer til Danmark og din medarbejder, der er på vej hjem fra Danmark.

 • Guiden til arbejdsgiver (guiden findes på flere forskellige sprog)
  Læs guiden her.

 • Guide til medarbejdere, der allerede arbejder i Danmark giver indblik i, hvordan din medarbejder indberetter sin danske indkomst, fradrag og sin indkomst fra sit hjemland.
  Læs guiden her.

 • Guide til medarbejdere, der kommer til Danmark giver overblik over, hvad der skal gøres for at få styr på skatten i Danmark. Har medarbejderen brug for skattepersonnummer eller CPR-nummer og et skattekort?
  Læs guiden her.

 • Guide til din medarbejdere, der er på vej hjem fra Danmark beskriver, hvilke informationer pågældende skal give til skattemyndighederne. Det er informationer, myndighederne skal bruge til at beregne pågældendes skat, således at overskydende skat bliver tilbagebetalt. Den pågældende skal desuden opdatere selvangivelse og pågældendes nye adresse.
  Læs guiden her.