Ti bud fra Team Gastro

Danmark skal være et globalt centrum for gastronomi i 2025. Et gastronomisk ekspertteam har netop præsenteret ti anbefalinger til hvordan gastronomi kan øge eksporten af danske fødevarer, udvikle bedre måltidsvaner, modvirke madspild og gøre Danmark til en gastronomisk turistdestination.

De ti anbefalinger skal indgå i udarbejdelsen af regeringens Gastro2025-udspil blev i går afleveret til miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen og erhvervsminister, Brian Mikkelsen. Bag anbefalingerne står Team Gastro; et ekspertudvalg med repræsentanter fra forskellige arenaer inden for dansk gastronomi, blandt andet fra Noma, Meyers Madhus, Visit Denmark og Dansk Supermarked.

-   Det er et flot og ambitiøst stykke arbejde Team Gastro har lavet, og jeg ser frem til at dykke ned i anbefalingerne og ideerne til, hvordan de konkret kan føres ud i livet. Regeringen har som den første nogensinde skrevet gastronomi ind i regeringsgrundlaget, og vi går nu i gang med at lave et udspil, som skal hjælpe med at bevare og udvikle den position, som Danmark har fået i den gastronomiske verden, siger Esben Lunde Larsen.

I arbejdet med at formulere en vision for Gastro2025 har Team Gastro desuden fokuseret på hvordan Danmark gennem gastronomi kan arbejde med FN’s bæredygtighedsmål:
-   Visionen er ambitiøs, kræver samarbejde på tværs og skal nå bredt ud. Med sin vision ønsker Team Gastro at være med til at sætte retningen for Danmarks gastronomiske udvikling, skriver Team Gastro.

Se anbefalingerne forneden eller læs hele rapporten HER.