Økologisk Guld 2018

Syv danske øko-produkter blev præmieret under Økologisk Guld 2018 på Foodexpo i Herning. Copenhagen Sparkling Tea Company var konkurrencens helt store vinder.

Økologisk Guld er etableret af Økologisk Landsforening og har i 16 år hyldet de mest innovative og velsmagende øko-produkter.

- De danske øko-producenter udvikler hele tiden nye, spændende øko-varer af høj kvalitet, og det er værd at hylde. Det høje innovationsniveau og den konstante produktudvikling indenfor økologi er med til at gøre det rigtig interessant både at være økologisk forbruger og kunde i de professionelle køkkener, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Mere end 100 økologiske produkter indenfor henholdsvis detail og foodservice var tilmeldt konkurrencen, og blev vurderet af de to professionelle dommerpaneler. De økologiske produktnyheder skulle markere sig på bl.a. smag, innovation, emballage, produkthistorie og værdi for pengene.

Copenhagen Sparkling Tea Company blev kåret som vinder af foodservice-kategorien, og løb desuden med publikumsprisen på baggrund af stemmer fra fødevaremessens mange tusinde gæster. Både hos publikum og i det professionelle dommerpanel var den klare favorit den alkoholfrie mousserende te, ’Blue’.

- Det er helt vildt at modtage prisen fra både dommere og publikum. Det er en helt fantastisk anerkendelse, som bekræfter os i, at vores produkter har et stort potentiale. Det er fedt at mærke, at folk har forstået vores produkt – som jo er en helt unik og ny drikkevarekategori, siger Jacob Kocemba, der sammen med partner og direktør Bo Sten Hansen stiftede Copenhagen Sparkling Tea Company i begyndelsen af 2017.

Vinderne af Økologisk Guld 2018 i kategorien 'detail':

• Økologisk Hindbærsodavand fra Macarn
• Chia Berry Flax-granola fra GRØD
• Plantefars fra Løgismose
• Oialla-is fra Hansens is.

Vinderne af Økologisk Guld 2018 i kategorien 'foodservice':

• Blue fra Copenhagen Sparkling Tea Company
• Salt of Hearts fra Mill & Mortar
• Det Store Økologiske Osteproduktionskit fra Naturmælk.